Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2025-06-09
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), ogórek kiszony (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Jabłko Krupnik z jarzynami (250 ml). Makaron spaghetti z sosem mięsnym (100g), marchewka do chrupania (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka:. Alergeny: 1, 3, 9, Jagodzianka. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 15
Wtorek
2025-06-10
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Gruszka Zupa pomidorowa z makaronem (250ml). Ziemniaki (100g), pieczeń ze schabu (80g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką , koperkiem i porem (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, 15 Budyń bananowy (150ml), chrupka kukurydziana. Dieta bez mleka: budyń gotowany na wodzie. Alergeny: 1, 7
Środa
2025-06-11
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), szynka gotowana (10g), papryka (10g), rukola.                    Kawa z mlekiem (200ml).  Dieta bez mleka:   herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  4, 7, Jabłko Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Ryż (100g), gulasz drobiowy (80g), ogórek zielony do chrupania (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Banan w polewie z gorzkiej czekolady (80g). Alergeny: 1, 7,
Czwartek
2025-06-12
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), sałata lodowa (5g), rzodkiewka. Kakao (200ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,  Arbuz Rosół z zacierką (250ml). Kasza (150g), pulpety wieprzowo – drobiowe w sosie pomidorowym (80g), brokuł z wody (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Ciasto z owocami (wypiek własny) (150g) . Mleko (200ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,
Piątek
2025-06-13
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), sałata zielona (5), jajko (10g), ogórek zielony (5g), kiełki.                      Zupa mleczna z płatkami owsianymi  (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa, bez zupy mlecznej Alergeny: 1, 3,  7,  Jabłko Zupa jarzynowa z śmietaną (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna gotowan (80g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i zieloną cebulką (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 4, 9, Chałka z masłem (5g), miodem. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa. Alergeny: 1, 3, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2025-06-09
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), ogórek kiszony (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Jabłko Krupnik z jarzynami (250 ml). Makaron spaghetti z sosem mięsnym (100g), marchewka do chrupania (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka:. Alergeny: 1, 3, 9, Jagodzianka. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 15
Wtorek
2025-06-10
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Gruszka Zupa pomidorowa z makaronem (250ml). Ziemniaki (100g), pieczeń ze schabu (80g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką , koperkiem i porem (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, 15 Budyń bananowy (150ml), chrupka kukurydziana. Dieta bez mleka: budyń gotowany na wodzie. Alergeny: 1, 7
Środa
2025-06-11
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), szynka gotowana (10g), papryka (10g), rukola.                    Kawa z mlekiem (200ml).  Dieta bez mleka:   herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  4, 7, Jabłko Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Ryż (100g), gulasz drobiowy (80g), ogórek zielony do chrupania (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Banan w polewie z gorzkiej czekolady (80g). Alergeny: 1, 7,
Czwartek
2025-06-12
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), sałata lodowa (5g), rzodkiewka. Kakao (200ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,  Arbuz Rosół z zacierką (250ml). Kasza (150g), pulpety wieprzowo – drobiowe w sosie pomidorowym (80g), brokuł z wody (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Ciasto z owocami (wypiek własny) (150g) . Mleko (200ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,
Piątek
2025-06-13
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), sałata zielona (5), jajko (10g), ogórek zielony (5g), kiełki.                      Zupa mleczna z płatkami owsianymi  (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa, bez zupy mlecznej Alergeny: 1, 3,  7,  Jabłko Zupa jarzynowa z śmietaną (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna gotowan (80g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i zieloną cebulką (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 4, 9, Chałka z masłem (5g), miodem. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa. Alergeny: 1, 3, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.