Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2019-06-10
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka gotowana (15g), ogórek zielony (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 4, 7 Jabłko Zupa jarzynowa z grysikiem (250 ml). Makaron z ziarnami (150g) sos jogurtowo - truskawkowy (30g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: mus truskawkowy. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka sezamowa z masłem (5g), jajko (10g), pomidor (10g), zielona cebulka. Herbata z cytryną (200ml) Alergeny: 1, 3, 7, 15
Wtorek
2019-06-11
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), sałata zielona (10g), szynka z pieca (20g), papryka (10g). Kakao (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Winogrona Zupa pomidorowa z ryżem (250ml). Łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem i kiełbasą (200g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, Koktajl bananowo – brzoskwiniowy na maślance (200ml), ciastko owsiane. Dieta bez mleka: mus bananowo – brzoskwiniowy. Alergeny: 1, 3, 7
Środa
2019-06-12
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), ser do krajania (15g), pomidor (10g).           Bawarka (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,   7, Arbuz Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Kluski śląskie (150g), pieczeń z karczku w sosie własnym (100g), surówka z młodej kapusty niebieskiej z porem (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Deser owocowy (gruszka, truskawka, borówka amerykańska) z jogurtem naturalnym (150g). Dieta bez mleka: same owoce. Alergeny: 7,
Czwartek
2019-06-13
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g),  rzodkiewka (10g), szczypiorek. Herbata malinowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,  Morela Rosół z zacierką (250ml). Kasza (150g), gulasz z indyka (100g), buraczki (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Babka cytrynowa (wypiek własny) (150g). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa. Alergeny: 1,3, 7,
Piątek
2019-06-14
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), sałata zielona (10g), ogórek zielony (10g),  pasta twarogowa z rzodkiewką (5g).   Herbata z cytryną i miętą (200ml). Dieta bez mleka:                       kanapki bez pasty twarogowej. Alergeny: 1, 3,  7,  Kiwi Zupa koperkowa z kaszą jaglaną (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna w panierce (80g), surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Grysik z musem jabłkowym (150g). Dieta bez mleka: grysik gotowany na wodzie (150g) Alergeny: 1, 7
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2019-06-10
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka gotowana (15g), ogórek zielony (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 4, 7 Jabłko Zupa jarzynowa z grysikiem (250 ml). Makaron z ziarnami (150g) sos jogurtowo - truskawkowy (30g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: mus truskawkowy. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka sezamowa z masłem (5g), jajko (10g), pomidor (10g), zielona cebulka. Herbata z cytryną (200ml) Alergeny: 1, 3, 7, 15
Wtorek
2019-06-11
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), sałata zielona (10g), szynka z pieca (20g), papryka (10g). Kakao (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Winogrona Zupa pomidorowa z ryżem (250ml). Łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem i kiełbasą (200g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, Koktajl bananowo – brzoskwiniowy na maślance (200ml), ciastko owsiane. Dieta bez mleka: mus bananowo – brzoskwiniowy. Alergeny: 1, 3, 7
Środa
2019-06-12
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), ser do krajania (15g), pomidor (10g).           Bawarka (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,   7, Arbuz Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Kluski śląskie (150g), pieczeń z karczku w sosie własnym (100g), surówka z młodej kapusty niebieskiej z porem (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Deser owocowy (gruszka, truskawka, borówka amerykańska) z jogurtem naturalnym (150g). Dieta bez mleka: same owoce. Alergeny: 7,
Czwartek
2019-06-13
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g),  rzodkiewka (10g), szczypiorek. Herbata malinowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,  Morela Rosół z zacierką (250ml). Kasza (150g), gulasz z indyka (100g), buraczki (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Babka cytrynowa (wypiek własny) (150g). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa. Alergeny: 1,3, 7,
Piątek
2019-06-14
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), sałata zielona (10g), ogórek zielony (10g),  pasta twarogowa z rzodkiewką (5g).   Herbata z cytryną i miętą (200ml). Dieta bez mleka:                       kanapki bez pasty twarogowej. Alergeny: 1, 3,  7,  Kiwi Zupa koperkowa z kaszą jaglaną (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna w panierce (80g), surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Grysik z musem jabłkowym (150g). Dieta bez mleka: grysik gotowany na wodzie (150g) Alergeny: 1, 7
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.