Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2019-08-19
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), papryka (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Jabłko Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną (250 ml). Makaron z ziarnami, (150g), sos mięsny (70g), marchewka do chrupania (40g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Budyń (150ml), ciastko owsiane. Alergeny: 1, 3, 7
Wtorek
2019-08-20
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Banan Krupnik z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), udko z kurczaka duszone (80g), sałata lodowa z ogórkiem zielonym i kukurydzą (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 9, Deser owocowy (gruszka, brzoskwinia, borówka amerykańska) z jogurtem naturalnym (150g). Dieta bez mleka: same owoce. Alergeny: 7,
Środa
2019-08-21
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), polędwica sopocka (15g), ogórek zielony (10g), rzodkiewka (5g).             Bawarka (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,   7, Arbuz Zupa kalafiorowa z koperkiem i kaszą jaglaną (250ml). Kluski na parze (100g) z sosem jogurtowo -jagodowym (60g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: mus jagodowy. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka sezamowa z masłem (5g), pomidor (10g), szynka gotowana (15g). szczypiorek. Herbata z owoców leśnych (200ml). Alergeny:1, 3, 7,
Czwartek
2019-08-22
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), sałata zielona (5g). Zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Winogrona Rosół z zacierką (250ml). Kasza jęczmienna (100g), gulasz wieprzowo - drobiowy (80g), buraczki (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Śliwki pod kruszonką (150g) (wypiek własny). Mleko (200ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny: 1,3, 7,
Piątek
2019-08-23
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem (15g).                       Herbata z cytryną i miętą (200ml). Dieta bez mleka: chleb z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Alergeny: 1, 3,  7,  Nektarynka Rosół czosnkowy z grzankami (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna saute (70g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Mus jabłkowy z miodem i bakaliami (150g). Alergeny:
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2019-08-19
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), papryka (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Jabłko Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną (250 ml). Makaron z ziarnami, (150g), sos mięsny (70g), marchewka do chrupania (40g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Budyń (150ml), ciastko owsiane. Alergeny: 1, 3, 7
Wtorek
2019-08-20
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Banan Krupnik z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), udko z kurczaka duszone (80g), sałata lodowa z ogórkiem zielonym i kukurydzą (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 9, Deser owocowy (gruszka, brzoskwinia, borówka amerykańska) z jogurtem naturalnym (150g). Dieta bez mleka: same owoce. Alergeny: 7,
Środa
2019-08-21
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), polędwica sopocka (15g), ogórek zielony (10g), rzodkiewka (5g).             Bawarka (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,   7, Arbuz Zupa kalafiorowa z koperkiem i kaszą jaglaną (250ml). Kluski na parze (100g) z sosem jogurtowo -jagodowym (60g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: mus jagodowy. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka sezamowa z masłem (5g), pomidor (10g), szynka gotowana (15g). szczypiorek. Herbata z owoców leśnych (200ml). Alergeny:1, 3, 7,
Czwartek
2019-08-22
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), sałata zielona (5g). Zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Winogrona Rosół z zacierką (250ml). Kasza jęczmienna (100g), gulasz wieprzowo - drobiowy (80g), buraczki (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Śliwki pod kruszonką (150g) (wypiek własny). Mleko (200ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny: 1,3, 7,
Piątek
2019-08-23
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem (15g).                       Herbata z cytryną i miętą (200ml). Dieta bez mleka: chleb z masłem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Alergeny: 1, 3,  7,  Nektarynka Rosół czosnkowy z grzankami (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna saute (70g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Mus jabłkowy z miodem i bakaliami (150g). Alergeny:
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.