Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2025-06-30
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), papryka (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Jabłko Zupa jarzynowa z grysikiem (250 ml). Spaghetti z sosem bolognese (150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 9, Jagodzianka. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,
Wtorek
2025-07-01
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Banan Zupa ryżowa z koperkiem (250ml). Ziemniaki (100g), kotlet drobiowy (80g), mizeria (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: ogórki bez jogurtu. Alergeny: 1, 3, 7 , 9, Kisiel z jogurtem greckim (150ml), pałka kukurydziana. Dieta bez mleka: kisiel bez jogurtu. Alergeny: 1, 7
Środa
2025-07-02
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), sałata zielona (5g). Kiełbaski (60g) na gorąco z keczupem (10g).                Kawa z mlekiem (200ml).  Dieta bez mleka:   herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  4, 7, Jabłko Zupa pieczarkowa z ziemniakami i śmietaną (250ml). Kluski na parze z sosem jogurtowo - truskawkowym (100g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany, mus jagodowy. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka kukurydziana z masłem (5g), szynka gotowana (15g), rzodkiewka (5g), rukola. Herbatka ziołowa z cytryną (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 15
Czwartek
2025-07-03
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), ogórek zielony (5g). Płatki Cheerios owsiane na mleku (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Arbuz Rosół z makaronem (250ml). Kasza (150g), pieczeń z szynki (80g), sałatka szwedzka (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 , Koktajl malinowo – bananowy na maślance (200ml), ciastko owsiane. Alergeny: 1, 3 , 7
Piątek
2025-07-04
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), ser mozzarella (10g), pomidor (5g), roszponka.                       Kakao (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa. Alergeny: 1, 3,  7,  Jabłko Zupa pomidorowa z makaronem (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna gotowana (80g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Sok (200ml), ciastko. Alergeny: 1, 3,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2025-06-30
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), papryka (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Jabłko Zupa jarzynowa z grysikiem (250 ml). Spaghetti z sosem bolognese (150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 9, Jagodzianka. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,
Wtorek
2025-07-01
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Banan Zupa ryżowa z koperkiem (250ml). Ziemniaki (100g), kotlet drobiowy (80g), mizeria (50g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: ogórki bez jogurtu. Alergeny: 1, 3, 7 , 9, Kisiel z jogurtem greckim (150ml), pałka kukurydziana. Dieta bez mleka: kisiel bez jogurtu. Alergeny: 1, 7
Środa
2025-07-02
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), sałata zielona (5g). Kiełbaski (60g) na gorąco z keczupem (10g).                Kawa z mlekiem (200ml).  Dieta bez mleka:   herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  4, 7, Jabłko Zupa pieczarkowa z ziemniakami i śmietaną (250ml). Kluski na parze z sosem jogurtowo - truskawkowym (100g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany, mus jagodowy. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka kukurydziana z masłem (5g), szynka gotowana (15g), rzodkiewka (5g), rukola. Herbatka ziołowa z cytryną (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 15
Czwartek
2025-07-03
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), ogórek zielony (5g). Płatki Cheerios owsiane na mleku (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Arbuz Rosół z makaronem (250ml). Kasza (150g), pieczeń z szynki (80g), sałatka szwedzka (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 , Koktajl malinowo – bananowy na maślance (200ml), ciastko owsiane. Alergeny: 1, 3 , 7
Piątek
2025-07-04
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), ser mozzarella (10g), pomidor (5g), roszponka.                       Kakao (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa. Alergeny: 1, 3,  7,  Jabłko Zupa pomidorowa z makaronem (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna gotowana (80g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Sok (200ml), ciastko. Alergeny: 1, 3,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.