Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2020-09-14
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), polędwica sopocka  (20g), ogórek zielony (10g), papryka (10g).               Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7 Jabłko Krupnik z ziemniakami i jarzyną (250 ml). Naleśniki z dżemem (150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: naleśniki na wodzie. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka sezamowa z masłem (10g), sałata lodowa (10g), pasta z soczewicy (15g). Herbata z cytryną (200ml) . Alergeny: 1 , 3, 7, 15
Wtorek
2020-09-15
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Winogrona Zupa pomidorowa z makaronem (250ml). Ziemniaki (150g) pałka z kurczaka duszona (80g), sałata lodowa z papryką, ogórkiem zielonym i kukurydzą (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 9, Kisiel z jogurtem greckim (150ml), pałka kukurydziana. Alergeny: 1, 3, 7
Środa
2020-09-16
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g),  pasta z wędliny (15g),  rzodkiewka (5g). Bawarka (200ml)  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa. Alergeny:1, 3, 7, Arbuz Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i boczkiem (150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Deser owocowy (nektarynka, gruszka) z jogurtem greckim i nasionami Chia Alergeny: 7,
Czwartek
2020-09-17
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), sałata zielona (10g. Zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Banan Rosół z zacierką (250ml). Kasza (150g), gulasz wieprzowy (100g), buraczki (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 , Kruche ciasto ze śliwkami (150g) (wypiek własny). Mleko (200 ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7
Piątek
2020-09-18
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g),  twaróg z czosnkiem i rzodkiewką (15g), kiełki. Herbata z cytryną (200ml). Dieta bez mleka: kanapka z rzodkiewką i kiełkami             Alergeny: 1, 3,  7, 15 Brzoskwinia Zupa pieczarkowa z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), filet z ryby po parysku (80g) surówka z kapusty kiszonej z marchewką i koperkiem. Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Grysik z musem jabłkowym (150g). Dieta bez mleka: grysik gotowany na wodzie. Alergeny: 1, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2020-09-14
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), polędwica sopocka  (20g), ogórek zielony (10g), papryka (10g).               Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7 Jabłko Krupnik z ziemniakami i jarzyną (250 ml). Naleśniki z dżemem (150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: naleśniki na wodzie. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka sezamowa z masłem (10g), sałata lodowa (10g), pasta z soczewicy (15g). Herbata z cytryną (200ml) . Alergeny: 1 , 3, 7, 15
Wtorek
2020-09-15
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Winogrona Zupa pomidorowa z makaronem (250ml). Ziemniaki (150g) pałka z kurczaka duszona (80g), sałata lodowa z papryką, ogórkiem zielonym i kukurydzą (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 9, Kisiel z jogurtem greckim (150ml), pałka kukurydziana. Alergeny: 1, 3, 7
Środa
2020-09-16
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g),  pasta z wędliny (15g),  rzodkiewka (5g). Bawarka (200ml)  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa. Alergeny:1, 3, 7, Arbuz Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i boczkiem (150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9, Deser owocowy (nektarynka, gruszka) z jogurtem greckim i nasionami Chia Alergeny: 7,
Czwartek
2020-09-17
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna (15g), sałata zielona (10g. Zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Banan Rosół z zacierką (250ml). Kasza (150g), gulasz wieprzowy (100g), buraczki (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 , Kruche ciasto ze śliwkami (150g) (wypiek własny). Mleko (200 ml) Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7
Piątek
2020-09-18
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g),  twaróg z czosnkiem i rzodkiewką (15g), kiełki. Herbata z cytryną (200ml). Dieta bez mleka: kanapka z rzodkiewką i kiełkami             Alergeny: 1, 3,  7, 15 Brzoskwinia Zupa pieczarkowa z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), filet z ryby po parysku (80g) surówka z kapusty kiszonej z marchewką i koperkiem. Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 9, Grysik z musem jabłkowym (150g). Dieta bez mleka: grysik gotowany na wodzie. Alergeny: 1, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.