Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2019-10-14
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna  (20g), papryka (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7 Banan Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml). Ryż (100g) z sosem mięsnym (80g) ogórek zielony (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, Rogal z masłem (5g), miodem (15g). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,
Wtorek
2019-10-15
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Winogrona Zupa ryżowa z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), pieczeń z indyka w sosie własnym (80g), surówka z niebieskiej kapusty z porem (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 7, 9, Napój mleczny brzoskwiniowy (200ml), pałka kukurydziana. Dieta bez mleka: mus brzoskwiniowy. Alergeny: 7
Środa
2019-10-16
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g),  pasta z wędliny (15g), rukola (3g).            Bawarka (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7, Jabłko Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Kopytka z twarogiem (150g). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany, kopytka bez twarogu. Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka serowa z masłem (5g), sałata lodowa (3g), ogórek kiszony (5g), kabanos (15g). Herbata z cytryną (150ml). Alergeny:1, 3 , 7, 15
Czwartek
2019-10-17
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), sałata zielona (5g), szynka z pieca (15g). Płatki kukurydziane z mlekiem i bakaliami (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez płatków z mlekiem. Alergeny: 1, 3, 7,  Śliwka Rosół z zacierką (250ml). Kasza jęczmienna (150g), gulasz wieprzowy (100g), brokuł z wody (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, Deser owocowy (gruszka, pomarańcza) z jogurtem greckim. Dieta bez mleka: same owoce. Alergeny: 7, 15
Piątek
2019-10-18
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), jajko (15g), ogórek zielony (5g), rzodkiewka (5g), kiełki. Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka:                       Herbata owocowa. Alergeny: 1, 3,  7,  Arbuz Zupa jarzynowa z koperkiem, kaszą jaglaną i śmietaną (250ml). Ziemniaki puree (150g), ryba Miruna gotowana (80g), surówka z marchewki z jabłkiem (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9, Kruche ciasto z owocami (150g) (wypiek własny). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1,3, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2019-10-14
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), szynka ciemna  (20g), papryka (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7 Banan Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml). Ryż (100g) z sosem mięsnym (80g) ogórek zielony (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, Rogal z masłem (5g), miodem (15g). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1, 3, 7,
Wtorek
2019-10-15
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), ser do krajania (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Winogrona Zupa ryżowa z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), pieczeń z indyka w sosie własnym (80g), surówka z niebieskiej kapusty z porem (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 7, 9, Napój mleczny brzoskwiniowy (200ml), pałka kukurydziana. Dieta bez mleka: mus brzoskwiniowy. Alergeny: 7
Środa
2019-10-16
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g),  pasta z wędliny (15g), rukola (3g).            Bawarka (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7, Jabłko Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Kopytka z twarogiem (150g). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany, kopytka bez twarogu. Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 7, 9, Bułka serowa z masłem (5g), sałata lodowa (3g), ogórek kiszony (5g), kabanos (15g). Herbata z cytryną (150ml). Alergeny:1, 3 , 7, 15
Czwartek
2019-10-17
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), sałata zielona (5g), szynka z pieca (15g). Płatki kukurydziane z mlekiem i bakaliami (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez płatków z mlekiem. Alergeny: 1, 3, 7,  Śliwka Rosół z zacierką (250ml). Kasza jęczmienna (150g), gulasz wieprzowy (100g), brokuł z wody (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9, Deser owocowy (gruszka, pomarańcza) z jogurtem greckim. Dieta bez mleka: same owoce. Alergeny: 7, 15
Piątek
2019-10-18
Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), jajko (15g), ogórek zielony (5g), rzodkiewka (5g), kiełki. Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka:                       Herbata owocowa. Alergeny: 1, 3,  7,  Arbuz Zupa jarzynowa z koperkiem, kaszą jaglaną i śmietaną (250ml). Ziemniaki puree (150g), ryba Miruna gotowana (80g), surówka z marchewki z jabłkiem (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9, Kruche ciasto z owocami (150g) (wypiek własny). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny: 1,3, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.